Şarap Tadımı | Rituals Şarap Kadehleri
Paylaşıldı GRACE ERA DESIGN
Şarap tadımı, şarabın görsel, koku ve tat özelliklerinin değerlendirilmesi sürecidir. Şarap tadımında; görsel olarak renk ve berraklık incelenir, kokuyla farklı aromalar oluşturan ve tadımla elde edilen asidite, tatlılık veya kuru oluşum, alkol yoğunluğu ve bitiş özelliklerini gösterir. Şarap tadımı, şarap sevenler ve uzmanlar arasında popüler bir etkinlik olup deneyim kazandıkça ve pratik yaptıkça geliştirilebilen bir beceridir. Şarap tarihi, MÖ 6000-4000 yıllarına kadar gitmektedir. Antik Yunan’dan sonra şarap, Orta Çağ'da manastırların şarap üretimiyle ilgilenmesiyle birlikte Avrupa'da yaygınlaşmış ve Yeni Dünya darbeleriyle birlikte dünya geneline yayılmıştır. Farklı üzüm çeşitleri, iklim ve toprak özellikleri şarabın karakterini oldukça etkiler. Şarap, gastronomide önemli bir...